نقش سیستم مدیریت ساختمان هوشمند (BMS) در یکپارچهسازی ساختمان
سیستم مدیریت ساختمان سعی دارد با استفاده از فناوریهای کنترلی، منابع و اتفاقات ساختمان را بسته به نوع کاربری آن (مسکونی، اداری، تجاری و …) در دست بگیرد. هوشمندسازی موجب یکپارچگی عملکرد ساختمان میشود و انرژی مصرفی ساختمان را به حداقل ممکن میرساند. در ساختمان های بزرگ مانند ساختمانهای اداری و هتلها که امکان خطای نیروی انسانی وجود دارد و ممکن است اتلاف انرژی ساختمان بسیار بالا باشد. کنترل سرمایش و گرمایش و دیگر منابع انرژی توسط سیستم مدیریت ساختمان بسیار مقرون به صرفه خواهد بود و باعث اطمینان از عملکرد صحیح تجهیزات و تاسیسات مکانیکی و الکترونیکی ساختمان خواهد شد. امکان تعریف و اضافه نمودن سیستم های جدید و عملکردهای نو در ساختمان به این سیستم به کاربر اجازه میدهد که همواره از یکپارچه بودن عملکرد ساختمان اطمینان داشته و آسایش ساکنین آن همیشه تامین میشود.
اجزاء مختلف سیستم مدیریت ساختمان BMS
روشنایی: خاموش و روشن کردن لامپها برای مطبوع سازی نور شب و پرده های اتوماتیک برای کنترل نور روز از اجزا تجهیزات روشنایی سیستم مدیریت ساختمان BMS است. سنسورها و کنترل خطوط روشنایی از قابلیتهای این بخش است که در صرفهجویی و آسایش در فضای ساختمان بسیار موثر است.
سیستم سرمایشی/گرمایشی و تهویه مطبوع: در ساختمان هوشمند می توان دمای هر کدام از اجزاء ساختمان مانند اتاق ها را به تفکیک و بر اساس نیاز تنظیم نمود. همچنین سنسورهایی وجود دارد که میتوان شرط عملکرد سیستم را حضور ساکنین در آن نقطه تعیین کرد که باعث صرفهجویی قابل توجهی در مصرف انرژی میشود. اگر اتاق یا فضایی وجود داشته باشد که نیازمند کنترل دقیق میزان رطوبت، دما، فشار یا میزان تعویض هوا باشد این سیستم به سادگی قابلیت کنترل این فاکتورها را در اختیار کاربر خواهد گذاشت.
سیستم امنیتی و حفاظتی: این سیستم مدیریت ساختمان هوشمند شامل دزدگیر، دوربین های مداربسته و حسگرهای حرکتی است. با وجود سیستمهای امنیتی مانند ورود و خروج میشود دسترسیهای امنیتی صادر کرد و یا درصورت حضور فرد در خانه در محلهای خاصی سیستم امنیتی فعال باشد. احساس امنیت بخش قابلتوجهی از آسایش انسان است و با ساختمان هوشمند و سیستم مدیریت ساختمان هوشمند بهراحتی و با کنترل بالا امنیت ساختمان کاملاً تامین میشود و تمام بخشهای ساختمان قابل رصد است.
اعلام و اطفاء حریق: این سیستم در ساختمان هوشمند میتواند به صورت جداگانه و مستقل عمل کند. بهگونهای که حسگرهای تشخیص دود، گاز و حرارت در صورت انتشار بیشازحد واکنش نشان داده و با سیستم اطفاء حریق آتش را در آن فضا مهار میکند.
توانایی های ما:
تیم صدرا گستر با داشتن پرسنل مجرب، نرم افزارهاي مهندسی پيشرفته و دسترسي به دانش روز، نسبت به پياده سازی سيستم های مديريت ساختمان با بالاترين كيفيت اقدام مي نمايد.
ارائه راه حل (Solution) :تیم صدرا گستر با شناخت كاملي كه از رفتار ساختمان در كاربري ها و اقليم هاي متنوع كسب نموده است و با بهره گيري از نرم افزارهاي شبيه سازي ديناميكي رفتار ساختمان مانند IES و TRNSYS، بهترين گزينه های ممكن جهت سيستم مديريت ساختمان را با ارائه فلسفه كنترل مربوطه، ارائه مي نمايد كه علاوه بر هزينه مناسب، از كارايي بالايي نيز برخوردارمی باشند.
طراحي (Design) :نقشه های کامل سیستم مدیریت ساختمان از مرحله بسترسازی تا چیدمان تجهیزات و نحوه ارتباطات میانی اجزا تهیه می شود.
برنامه نويسي (programming & Configuration) :پس از طراحي، برنامه نويسي تجهيزات كنترلي سيستم مديريت با توجه به فلسفه كنترلی، انجام می شود.
اجرا (Execution) : در نهايت با نصب تجهيزات، سيستم مديريت ساختمان راه اندازي شده و پس از تست های نهايی، آماده بهره برداری می گردد.